NAVA.HU Kötelespéldány Különgyűjtemények

Tematikus

"Kell egy csapat"

Az elmúlt 50 év kiemelkedő magyar filmalkotásait tartalmazó gyűjtemény annak a vetélkedőnek a filmes alapanyaga, amelyet a Magyar Filmtörténeti Fotógyűjtemény Alapítvány, a Mozinet és
a Duna Televízió közösen indított magyarországi és határon túli középiskolások számára.
A játék során az összeállítás filmjeivel kapcsolatban tesznek fel kérdéseket a szervezők.
A vetélkedővel kapcsolatos információk elérhetők a Duna Televízió honlapján, a www.dunatv.hu/vetelkedo oldalon.

Tartalom

  1. Magyar játékfilmek
Műsorok: 30 db | Oldalak: 1 | 2 | Aktuális oldal: 2
Régi idők focija
Magyar Televízió 1 , 2007-10-22

Kell egy csapat. A Csabagyöngye SC-nek be kell jutnia az első ligába. Minarik Ede mosodás megrögzötten dolgozik szenvedélye valóra váltásán, még akkor is, ha erre rámegy a mosoda, sőt a házassága is.

Sodrásban
Különgyűjtemény ,

Fiatal diákok önfeledt nyaralása a Tisza-parton. Gondtalanul napoznak, fürdőznek. Miközben versengve alámerülnek iszapért, egyikőjüknek sem tűnik föl, hogy hiányzik valaki. Gabi vízbe fulladt.

Szabadíts meg a gonosztól
Magyar Televízió 1 ,

A film a háborúvég poklának, az érzelmek és a morál kiárusításának groteszk karikatúrája.

Szegénylegények
Duna Televízió , 2007-01-22

A Rózsa Sándor betyárjainak kézrekerítését felelevenítő film a mindenkori elnyomó hatalom működésének technikáját modellezi.

Szerelem
Duna Televízió , 2006-12-19

Az ötvenes években János politikai okokból került börtönbe. A férjére hűségesen váró Luca olyan környezetet teremt haldokló anyósa köré, mely elhiteti az öregasszonnyal: fia Amerikában filmez, boldog, megtalálta élete célját.

Szerelmesfilm
Duna Televízió , 2006-11-14

Oláh Jancsi Franciaországba utazik, hogy több mint tíz év után találkozzon gyermek- és ifjúkori nagy szerelmével, Katával. A vonaton újraéli kapcsolatukat, melynek 1956 vetett véget, amikor Kata az emigráció mellett döntött.

Szindbád
Duna Televízió , 2007-10-21

Szindbád, a tündérmesék lovagja a halálra készül. Élet és halál mezsgyéjén keresi az emberi létezés értelmét. Önálló lénye nem tudott megmaradni egyetlen asszony mellett sem, csak az anyai Majmunka húslevese mellett érzi az otthon, a család nyugalmát.

Talpalatnyi föld
Különgyűjtemény,

Az 1930-ban játszódó paraszti történet hősei, Góz Jóska és Juhos Marika szeretik egymást. Szülei adóssága miatt Marika kénytelen mégis Zsíros Tóth Ferke felesége lenni. Jóska a lakodalomból szökteti meg a lányt.

Uramisten
Magyar Televízió 1 , 2007-11-02

Egy eltörött lábú fiatal artista, Sajek Oszkár pályája utolsó lehetőségeként megpróbálja megszerezni Binder Lipi bácsi, a visszavonultan élő öreg szabadulóművész csodálatos titkát: a jégbe zárt ember világszámát.

Valahol Európában...
Duna Televízió , 2007-09-23

A II. világháború végén Kelet-Európa országútjain árva, hontalan, éhes gyerekek kóborolnak, akiket a nélkülözés, a kiszolgáltatottság csapatokba gyűjt.

Műsorok: 30 db | Oldalak: 1 | 2 | Aktuális oldal: 2

Gyűjtemények

Az 1956-os forradalom eseményei személyes élettörténeteken keresztül, és az első hivatalosan engedélyezett megemlékezések a forradalomról 33 évvel később, a rendszerváltás idején.
Kis magyar filmtörténet. Az elmúlt 50 év kiemelkedő magyar filmalkotásai tekinthetők meg ebben a gyűjteményben.
Összeállítás a televízió műsoraiból a 2009. augusztus 7-én elhunyt Cseh Tamás énekes, dalszerző emlékére.
Érdekes válogatás a mesék csodás birodalmából.
Műsorok a Nyugat című irodalmi folyóiratról és szerzőiről.